Certificat de Professionalitat
Són emesos pel “Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE)” o, per l’Administració Laboral de les comunitats autònomes, i tenen validesa a tot el territori nacional. Els Certificats de Professionalitat estan compostos per mòduls formatius i per un mòdul de pràctiques professionals. Un cop superats els mòduls corresponents a aquest Certificat de Professionalitat, el SOC és el responsable d’expedir el títol a instància de la persona sol·licitant.
SESSIÓ INFORMATIVA:
Data: 07 de març de 2024
Hora: 10.30h
Documentació a aportar:
- CURRICULUM VITAE
- Còpia del DNI O NIE
- Còpia del FULL INSCRIPCIÓ a l’Oficina de Treball
- Còpia de l’INFORME DE VIDA LABORAL
- Còpia del Títol i/o Certificat de formació que acrediti el vostre nivell acadèmic. Nivell mínim requerit per aquest curs: Educació Primària
FAMÍLIA PROFESSIONAL:
- Hosteleria i turisme.
NIVELL:
Nivell 1 d’entrada = Formació Bàsica / Sense coneixements previs
OBJECTIUS:
Assistir en el servei i preparar i presentar begudes senzilles i menjars ràpids, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d’aliments i begudes.
- Assistir en el servei d’aliments i begudes.
- Executar operacions bàsiques d’aprovisionament, i preparar i presentar begudes senzilles i menjars ràpids.
PERFIL D’ENTRADA DE L’ALUMNAT:
Majors de 16 anys (preferentment, majors de 18 anys).
Situació laboral: Estar inscrit/a com a DONO a l’Oficina de Treball del SOC (OTG) abans de l’inici del curs. Cal tenir actualitza la inscripció.
El curs s’adreça prioritàriament a persones aturades, tot i que també hi poden accedir persones que estiguin en actiu. En els dos casos, cal estar inscrit.
Requisit acadèmic: NIVELL 1:
No requereix d’uns estudis d’entrada. No obstant, la formació sempre té una part teòrica, no únicament pràctica i per això es recomana, com a mínim, un nivell de certificat d’estudis o equivalent (saber llegir, escriure i fer comptes senzills).
PRINCIPALS SORTIDES PROFESSIONALS:
Desenvolupa la seva activitat professional, com a auxiliar o ajudant, tant en grans com en mitjanes i petites empreses de restauració, bars i cafeteries.
Ajudant/a de cambrer/a. Ajudant/a de bar. Ajudant/a de rebost. Auxiliar de col·lectivitats.
Empleat/ada de petit establiment de restauració.
MODULS QUE COMPOSEN EL PROGRAMA:
- Servei bàsic de restaurant bar. (90 hores)
- Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei. (30 hores)
- Servei bàsic d’aliments i begudes i tasques de postservei al restaurant. (60 hores)
- Aprovisionament, begudes i menjars ràpids. (90 hores)
- Aprovisionament i emmagatzematge d’aliments i begudes al bar. (30 hores)
- Preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar. (60 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració. (30 hores)
- Formació complementaria: Tècniques de recerca de feina, Medi ambient, Prevenció de riscos laborals (40 hores)
- Pràctiques professionals no laborals (80 hores)
- MÉS INFORMACIÓ: moliempresa@martorell.cat o al telèfon 93 775 31 01
- PLACES LIMITADES: (Màxim 15 participants)
- INSCRIPCIONS: Omplir aquest FORMULARI D’INSCRIPCIÓ (clicar a sobre de l’enllaç)